Hoefsmid 17
2631 RH Nootdorp
Telelefoon: 015 - 3108340

 
  Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana
Home > Verwarming > Warm water

Warm Water

Hoeveel heb ik nodig?

Jaga Linea plusEerst inventariseren en dan pas installeren. Voor een warmwatervoorziening die volkomen voldoet aan uw verwachtingen, is vooruit denken van groot belang. Bij nieuwbouw of renovatie moet u met een aantal zaken rekening houden:

  • Op hoeveel punten wilt u gelijktijdig over warm water beschikken? (keuken, bijkeuken, badkamer)
  • Heeft u verschillende badkamers?
  • Wordt de vaatwasser en/of uw wasmachine op de warmwaterleiding aangesloten?
    (elektrisch verwarmen is duurder dan gas!)
  • Heeft u een douche mét of zonder zijdouches?
  • Hoe groot is uw bad en hoe snel moet dit vol zijn?

Uw warmwatervoorziening werkt pas echt optimaal en veilig wanneer u kiest voor thermostatisch geregelde douche- en badmengkranen.

Ketelcapaciteit

De cv-ketel wordt doorgaans óók gebruikt voor de warmwatervoorziening.
Voor warm water heeft u meestal een grotere ketelcapaciteit nodig dan voor centrale verwarming. De merken Nefit, Vaillant, Itho, Bosch, Remeha en Daalderop hebben een bijzonder uitgebreid assortiment zodat er altijd een keuze te maken is die past in uw situatie. Van compacte gaswand met ingebouwde warmwatervoorziening tot een combinatie met een indirect gestookte boiler (in hangend of staand model).

Wij adviseren u graag op basis van ervaring, wat in uw situatie de beste keus is!

Boilers

Voor de keuken is het veelal raadzaam een close-in boiler te plaatsen. In de praktijk wordt een aantal keren per dag een kleine hoeveelheid warm water getapt en gaat er veel water verloren door het zogenaamde leidingverlies (wachttijd tot er eindelijk warm water uit de kraan komt). Door het plaatsen van een kleine, elektrische boiler in het keukenkastje voorkomt u onnodig verlies van kostbare energie en drinkwater.