Hoefsmid 17
2631 RH Nootdorp
Telelefoon: 015 - 3108340

 
  Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana
Home > Verwarming > Een nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel

Besparen op uw energiekosten

De meest voorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de cv-ketel. Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie CV-toestellen zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

Nefit Excellent HR Remeha Quinta HR Combi

Het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor de vervanging van uw cv-ketel. Het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven. Het is zinvol gelijktijdig uw volledige installatie te optimaliseren en, waar gewenst, bijvoorbeeld de radiatoren te vervangen.

Vervangen cv-ketel, het juiste vemogen

Het is van groot belang dat de nieuwe cv-ketel de juiste capaciteit (vermogen) heeft om de woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen én te houden. Bij een te kleine cv-ketel lukt dit niet of onvoldoende op die momenten dat u het juist nodig heeft. Bij een te grote cv-ketel gebruikt u onnodig veel energie. Heeft u extra isolatie aangebracht of bent u dit juist van plan? Ook toekomstplannen zoals een aanbouw aan de woning of verandering in de gezinssamenstelling, moeten worden meegenomen in de berekening. De meest gerenommeerde en niet voor niets best verkochte cv-toestellen vindt u in ons assortiment.

De cv-ketel in woningen en bedrijven is doorgaans de grootste energieverbruiker. Een nieuwe HR-ketel betekent dan ook concreet besparen op uw energienota!

Vaillant HR Solide Nefit HR Combi

 

VR-ketel of HR-ketel

Het is niet eenvoudig te bepalen welk cv-toestel in uw situatie het meest geschikt is. Er bestaan twee soorten cv-ketels. HR-ketels (hoog-rendement) en VR-ketels
(verbeterd-rendement). VR-ketels zijn niet condenserend en worden vandaag de dag alleen nog maar geplaatst wanneer géén condensafvoer is te realiseren of wanneer de rookgasafvoer een belemmerende factor zou zijn. Vanwege de relatief geringe meerprijs en het hoge rendement wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog gekozen voor de HR-ketel.

Kenmerken van een HR-ketel

HR-ketels zijn condenserende cv-toestellen. Uit de rookgassen (verbrandingsgassen) wordt, door middel van een speciaal geconstrueerde warmte-wisselaar, de warmte uit waterdamp benut voor de verwarming van de woning. Dit verklaart mede dat HR-ketels aangegeven worden met rendementen van meer dan 100 %.

Kwaliteit voor jaren

De moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect (via de cv-ketel) gestookte boiler. Aangepast aan uw eisen, wensen, type woning en gezinssamenstelling
kunnen wij u een passend advies geven. Naast adviseur van cv-ketels zijn wij tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling. Wij zorgen voor een veilig werkende installatie!

Onderhoud

Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Het zullen je buren maar zijn! Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een cv-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (gemiddeld eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over.

Breng leidingisolatie aan op plaatsen waar u geen warmte nodig heeft zoals onder de vloer, in kasten en op zolder. Bijvoorbeeld Climaflex type XT, handig aan te brengen en supersnel terugverdiend.